Followers MamaTisya

Tuesday, June 18, 2013

Ujian Kelayakan Tahun Satu SRAI Tahun 2014


salam uolssss
sabtu lps tisya ada exam utk layak masuk tahun 1
Sekolah Rendah Agama Integrasi (SRAI) thn 2014
exam ni dijalankan serentak di negeri selangor & kuala lumpur
ada 11 smua sekolah SRAI ....tisya kt SRAI@Taman Keramat, KL
ada yg tnye ni sekolah agama kafa ke..yg kain ijau tu ke..nape kena exam
so yg blum tau....ni bkn sekolah agama kafa..ni sek agama integrasi ..
kiranye dr pg smp ptg..kalo yg kafa tu ptg je ..
sekolah ni pakaian mcm sek rendah kebangsaan cuma kasut je itam bkn putih
so utk layak masuk SRAI ni mmg kena exam
 cz calon yg daftar 183 org..diorang nk amik 108 org
member blog fini pn ank die exam gk kt SRAI@Shah Alam...
katanye lg ramai calon ..sbb sekolahnye beso...yg kt sini kecik je




kena daftar 8.30pg..tp kami smp tu dh rmi dh ibu bapa & anak2 tgh Q
anak dara aku spt biasa smua nk pinky
nasibaik ler ada anak tudung aku tu...ada yg komen lain muka tisya
yela biasa tgk die tk pki tudung kn...


lps tu beratur ikut no giliran yg dh tulis kt kad kuning tu
cikgu bw naik ke kelas utk exam
kemain tisya terjenguk2 dk cr kwn die kot2 ada yg kenal



actually ibubapa tkleh naik smp atas...
tp aku naik gk bila aku tgk ada certain ibu bapa yg naik
so sempat la snap gmbr tisya kt meja ni...
nasibaik meja tisya dpn & dkt kt pintu


mamanye ngitai dr cermin tingkap...hehe
anak yg nk exam..mak yg neves



lps tu ada taklimat ibu bapa...rmi btul smp tk cukup kerusi
pihak sek minta maaf diatas kekurangan
lps abis taklimat kitorang blk umh cz exam 2 jam
umh kitorang dkt je...lps tu aku p bli brg jp kt jusco
then tghari baru p amik tisya


time ni dh abis exam ...tgh tgu tisya turun...
turun je tangga laju je die ckp die dpt kwn baru siap berpimpin tgn...
peramah mcm mak die gk..hehe



bila tnye psl exam mcm mana..die kata bole jwb...
pastu die ckp tp icha jwb skit...sudah jwb skit plak dh...
redho je la...resultnye awal july nanti


mama ..icha laparrrrr...ye2 blk mama goreng telur ltk kicap
menu fav die...


ni la buku yg pihak sekolah soh buat b4 exam aritu...
bli time register bln 4 aritu...bole tahan gk la soklannye
mmg mencabar bab ngajar..aku mmg garang..tkleh jd cikgu
kn nangis sokmo anak murid:-p


**kwn2 yg nk apply SRAI..slalunya die buka pendaftaran bln 4
tp korang kena daftar anak kt sekolah rendah biasa dlu
then bw surat beranak yg telah dicop
then baru bole amik form utk daftar kt SRAI ni

22 comments:

Nana said...

Good luck!
Anak sdara kita dulu skolah sini

Nad MamaZN said...

Oo saya teringin gak nak masukkan zakwan ke skolah agama
Tp takde yg dekat dgn area umah kami ni
Moga tisya berjaya la exam tu nnt :)

Masya said...

harap tisya berjaya, sebab mmg yg betul² berjaya jwp soalan jer terpilih.. mmg ketat pun pemilihan dia.. sbb naka jaga reputasi sebagai sklh integrasikan...

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

Kita plan nk hntr damia kt school ni gak, tp smuapn jauh, smoga ada rezeki tisya dpt k.....

JaSSNaNi said...

kena periksa dulu yer sblm masuk skolah agama... haikal tahun depan darjah 1.. tapi takde apply pulak skolah agama... masih buka ke pendaftaran ek?

*∽ IZAN ∽* said...

amboi siap ada exam ek nak masuk SRAI... comeyyy Tisya bertudung.. moga dapat flying colours ekk!!

mummy_ayu said...

bagus la..kat seremban takde plak sekolah agama mcm nie..kecuali sekolah KAFA sebelah petang tu jer..tu pun ian dah mula complain penat..sabar je la..good luck for Tisya!!

Sidratul Muntaha said...

ahaha
mak2 org ni anak peksa : nebes
anak gi fieldtrip: nebes
anak buat dental check up : nebes..
budak tu rilek je..

*aku ckp aku la..risau sokmo!

Zura@Iwan said...

good luck tisya..

moga tisya lulus exam ye..

syawalsimpsons said...

semanagt muka dier nak amik exam ni

anak Wan Salleh said...

anak u ni amy, u tak yah risau, memang peramah bebenor.. :)

ibuemir

el said...

smalah el pun garang ajo anak2 kt umah mmg xleh jd cikgu hahaha
gud luck icha...smoga dpt belajar kt situ ea

Eliss Mie said...

good luck tisya :)

Erna said...

salam.
buku exam SRAI tu nak beli kat mana?
mcm mana nak daftar SRAI?
exam kemasuk kan tu bila?
anak saya tahun depan, baru 6 tahun.

mama tisya said...

erna.....slalunya die buka pendaftaran bln 4
tp kena daftar anak kt sekolah rendah biasa dlu
then bw surat beranak yg telah dicop
then baru bole amik form utk daftar kt SRAI ni...buku exam tu ada di jual kt SRAI...exam utk pemilihan tu slalunye bln 6

siti mardiyyah said...

Assalammualaikum.. maaf ye mencelah.. anak2 sy da 2 org masuk SRAI taman keramat nie.. Alhamdulillah.. sistem pembelajaran yg bagus selain menerapkan unsur2 islamic pd anak2.. tp bg pendaftaran masuk anak2 sy xperlu daftar masuk sekolah rendah biase dulu.. sy direct pegi SRAI tue then daftar utk ambik periksa.

mama tisya said...

w'kumslm Puan Sii Mardiyyah...saya maklumkan kepada yg lain2 sbb saya dh pegi daftar SRAI dlu tp kerani di sekolah SRAI yg suruh daftar sekolah biasa dlu baru bole daftar utk SRAI

Pokden said...

Puan ada simpan lagi tak buku panduan kemasukan murid SRAI, sebab saya nak bagi anak buat contoh soalan UKS...Saya dah pergi SRAI Sek19 Shah Alam semua dah habis stok..
kalau boleh hubungi saya di mzbz2222@gmail.com

mama tisya said...

Maaf Pokden buku panduan tu tkde dlm simpanan...cuba dptkan kt sekolah SRAI yg lain jika SRAI Sekyen 19 Shah alam dh kehabisan stok.

Kasih Insan said...

Assalamualaikum puan..buku koleksi soalan tu macam mana nak dapat?

mama tisya said...

wsalam kasih insan...buku tu bole di beli kt sekolah integrasi, saya beli masa daftar anak bln 4..slalunya die akan buka permohonan bermula bln 4 dan akan ada ujian bln 6

Shamie Iman said...

salam..puan ada senarai sekolah integrasi area kuala lumpur?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...