Followers MamaTisya

Friday, June 28, 2013

TSDAYOUT to DEMC MAKEOVER

salam uolsss...ingat tk aku ada inform aritu 
yg aku dpt jemputan dr Tourism Selangor 
utk event TSDayOut to DEMC Makeover
seramai 30 org blogger yg terpilih utk join event ini


hah korang kalo dgr "makeover" sure ingt makeup2 kn...
tp sure korang pelik makeup apa dkt hospital kn....
ok nanti aku story pjg lebar ye...b4 tu just nk inform kt uolsss 
Tourism Selangor slalu buat event...
dan ni kali pertama aku join...b4 ni dh mcm2 event diorang buat...
bole tgk link http://tsdayout.my
dan kalo korang berminat utk join sila la follow
&


seawal 8.15 pg aku dh smp ke DEMC Specialist Hospital
 yg terletak di Seksyen 14, Shah Alam
almaklum la jauh jugak perjalanan dr Keramat ke Shah Alam :-p
dlu DEMC Specialist Hospital tkde bangunan mcm ni tp skarang tidak lg...



mula2 smp tk brp prasan sign ni
so dok tercari2 kt mana tmpt utk registration
rupanya kt Level 1, Dewan Kayangan



time aku smp tu dh rmi juga blogger 
yg tgh register di Dewan Kayangan ni


wakil2 dr Tourism Selangor
DEMC Specialist Hospital yg sgt peramah



lps register p tukar bj yg diberikan...tshirt color hijau striking uolssss....
color hijau ni corporate color utk  DEMC Specialist Hospital:)
so kita posing dlu ngan bunting Tourism Selangor



stiap blogger dpt button ni utk tulis nama masing2



kemudian smua dijemput masuk ke dlm dewan
utk menonton corporate video dr DEMC Specialist Hospital



sebelum menonton corporate video...Puan Nazlin Irina Aziz (Head of DEMC Wellness Dept) memberikan sepatah dua kata ...diikuti oleh Puan Noorul Ashikin Mohd Din ( General Manager of Tourism Sgor) dan akhir skali Dato' Dr. Omar Abdul Hamid ( Chief Executive Officer of DEMC Specialist Hospital)



pengasas DEMC Specialist Hospital


kemudian kami di bawa ke Sutera Lounge utk menjamu selera
tmptnye slesa sementara pesakit menunggu giliran bejumpa doktor
disini juga ada dilakukan rawatan amik darah
pesakit juga bole apply utk menjadi member disini
 dan akan menikmati lebih kemudahan lain
utk lebih lanjut bole email sutera@demc.com.my ataupun cal 03-55151891


ok jom isi perut..almaklum ler tk sempat bfast kn...so kita mkn dlu

smua makanan menyelerakan tp tk smua sempat mkn:-p




tgh kami menjamu slera muncul maskot Dr. Bunny...
masing2 amik peluang berposing dgn Dr. Bunny termasuk la aku


posing beramai2 dgr Dr. Bunny 



kemudian kami di bawa ke DEW Wellness Centre
kt sini kami akan melakukan beberapa prosedur



tahniah kepada DEMC Specialist Hospital
kerana memenangi tmpt ketiga dlm kempen etika telefon




beberapa peserta di beri peluang utk melakukan Skin Rejuvenation...ada yg ckp sakit ada yg ckp tk sakit.....mayb atas jenis kulit kot...slh seorang peserta membuang tahi lalatnye....peserta yg tidak berpeluang melakukan prosedur ini, bole membuat appoitment lain selepas event aritu...


jom tgk video yg sempat aku record semasa prosedur Skin Rejuvenation



part ni mmg best tul..ye la baru lps mkn lps tu kena timbang berat......mmg berat la kn...hehehe...lg nk slhkn mkn......mmg dh mok2 pn aku ni...so kt mesin tu kita bole tgk brp berat ideal dgn ketinggian kita...lps dh dpt result, masing2 akan dipanggil oleh consultant utk di beri penerangan...aku punye berat lemak bkn berat tulang....:-p


sementara tgu peserta lain melalukan prosedur...
di sini ada disediakan minuman juga


lps tu kena check tekanan darah, check mata & check kandungan gula
tekanan darah aku normal cumanye die ckp nape denyutan jantung lajuuuuu
part check mata smua ok...kandungan gula in border gk tu


ada pakej promosi sempena hari bapa yg akan berakhir pada 30 jun 2013
jika anda ingin membawa bapa anda ..sila la segera membuat appointment


selesai prosedur di DEW Wellness Centre
kami di bawa melawat sekitar hospital


kami di bawa ke tmpt fisioterapi
kt sini dh mcm gym..mcm2 peralatan ada


kemudian kami di bawa ke tmpt  x-ray, ct scan & MRI
tringat kenangan aku pernah menjalani rawatan MRI dlu cz sakit tulang belakang


1st time tgk mesin mammogram...utk melakukan prosedur ini
mkesure umur 40 thn ke atas cz nanti breast akan dikepit.....adus ngeri je dgr kn


kemudian kami di bawa ke wad mutiara iaitu wad kanak2
wad mutiara sungguh ceria ngan decoration ..bdk2 pasti tk bosan jika msk hospital
bilik pn dihiaskan dgn langsir  bercorak kartun
turut disediakn bilik yg ada bathub bg kanak2 yg terkena demam panas, bole dimandikan trus dlmnye




akhir skali kami di bawa ke wad executives & suites
sepatutnya kami di beri peluang utk melihat dgn lebih dekat bilik2 di sini
tp malangnye smua bilik ada pesakit

so ni gmbr dr website DEMC Specialist Hospital
anda bole memilih bilik executives ataupun suites...rate dr rm 450 - rm 1500
bermacam2 kemudahan yg disediakan di wad executives & suites
korang akan rs mcm berada di rumah ataupun hotel 
 bkn di hospital menurut kata Puan Nazlin Irina Aziz :)
so lps2 ni sure rmi nk admit kt DEMC Specialist Hospital



antara kemudahan2 lain yg disediakan di DEMC Specialist Hospital



akhir skali kami di jamu lg mkn tengah hari sebelum blk
smua pn dh penat melawat kawasan....so kita isi perut dlu

alhamdulillah kenyang


ada adiah extra utk 3 pemenang dr DEMC Specialist Hospital


tahniah kpd smua pemenang yg berjaya membawa pulang rm 250 cash


aku tumpang posing kemenangan dr Nory.........actually Nory menang utk event sebelum ni.......dh alang2 die free.... so die join jugak event TSDayOut to DEMC Makeover....ada la jugak geng aku kn cz yg lain2 tu mmg tk kenal....tp mmg best...smua peramah2 belaka...




sebelum blk bergambar beramai2...
mmg happening..rugi saper tk join event bersama Tourism Selangor
jgn lupa invite lg yeTourism Selangor ...
kalo ada event bab review mkn saya suka jugak :)

antara gift yg ada dlm paperbag...
utk kwn2 yg berdekatan dgn DEMC Specialist Hospital 
 bole la pegi utk mendapatkan rawatan di sini...aku sbb jauh dr shah alam...
utk lebih details bole tgk websiteDEMC Specialist Hospital

**gmbr posing ramai2 credit utk Nigel Low

5 comments:

syawalsimpsons said...

penuh dengan XTVT ni...seronoknya...

Nad MamaZN said...

Saya, klu wat assignment yg takpelu attend apa2 event in shaa Allah bleh lagi la.. Mcm yg wat resepi tu kan.. Tq to kak amy sbb bg peluang pd saya :)
Klu kene p event camni, mmg kena angkut 'bala tentera'! :p

zarena heeney said...

WAH MERIAHNYA

el said...

tempat dia mmg best
mcm2 perkhidmatan diberikan
npk sgt user friendly

tang makanan tu wow maveles hehe

Eliss Mie said...

inilah tempat saya beranak awal tahun hr tu. best duk macam hotel tapi caj lagi mahal dari hotel.hehehehe

rm8K 3 hari 2 malam. hehehe.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...