Followers MamaTisya

Friday, April 12, 2013

4thn sudah...tq uolssss

STICKY MODE
(normal entry sila scroll ke bwh ye)

arini genap 4thn dh usia blog kesayangan aku ni
kejap masa berlalu ..tq pd followers & silent reades yg sudi dtg, bc & komen
 entry kt  .::MY LIFE & MY LOVES::.
ada gk yg email & msg kt FB tnye psl mcm2 info...
insya allah aku akan jwb secepat mungkin
tuan umh bz tul...2 tmpt holiday thn lps tk sempat update info lg iaitu
Golden Palm Tree @Gold Coast, Sepang
&
 Corus Paradise Resort, Port Dickson

yg baru2 ni ke Duta Village, Pahang pn tk update lg..sbr ye kwn2....
ni minggu ni nk cuti2 lg...adusss bila kurun aku nk update...:-p
dh la nk outstation ujung bln ni...mmg pack tul aktiviti....

okla sempena anniversary blog yg ke-4 thn
nk bg skit adiah...aku tahu rmi peminat FM
so saper nk menang FM sila komen kt entry ini
apa yg korang suka bc bila dtg cni???

dan soklan bonus sila teka destinasi cuti2 minggu ni
(bg jawapan nama tmpt cth: cameron highland)

tarik tutup : 12 april 2013 @12 tghari

4 adiah utk komen yg kreatif
dan 1 adiah utk peneka yg tepat & terpantas

**utk teka destinasi tu bole teka byk kali tp 1 komen 1 tekaan

53 comments:

Myra Jay said...

Apapaun nak ucapkan Tahniah... wahhh dah 4 tahun ye :)


Myra suka baca blog ni dan kerap ke blog akak ni bila nak cari resepi Puding mahupun kek.. heheee ;)

dan akak akan bercuti ke Cameron Highland.. hehee

Iela Fazielah said...

tahniah... 4 thn tp ramai pembaca...

ila teka cherating

syawalsimpsons said...

tahniah kakak...sy suke sgt baca part pasai makanan dan akak menang hadiah contest sana sini...terbaik...

saya rasa akak g PD lagi kot

mummy_ayu said...

dah 4 tahun..caya la...
apa yg aku suka baca kat sini?
aku suka baca pasal makan2..semuanya nampak best & cara ko cerita ..details..
pas tu..tgk pic ko jenjalan, cita pasal Tisya & yg aku suka baca blog ko..pasal kita kan geng..he he he..
emmm..teka ko gie mana?..
PD kot..

ok la.last but not least..semoga ko terus rajin2 update blog...

Mama Zharfan said...

congrats :) :)

Dee said...

Dee suka masuk blog ni sebab tuannya rajin update..kalau bab2 food tu mmg sukalah kan..hehehe..

Dee teka sis nak gi Legoland..hehehe..

el said...

hepi hepi hepi hepi nbeseri2 for 4 years in blogging..

yg best blog MT ni sbb byk share bab2 g melancong..pas2 pyalah details dr A smpi Z...pas2 leh plak nk tya2 soklan tru email bagai..mmg best lah

pas2 blog MT ni jugak byk share resepi..ha mcm2 resepi ado..dr western smpi lah melayu hahaha

pas2 pas2 kan kan kan share gambar2 kwn2 yg super ohsem n gojes..p gedik2 santai..ha comey2 suka tgk kwn2 MT sporting abis tu

pas2 pas2 lagi MT suka g tau psl sales2 terkini contoh mcm groupn last minit call..mcm2lah

pas2 cite psl anak2 wahhhh byk gak lah yg MT share lam blog ni..macam2 ado hehehe

all the best MT

keep blogging yea

yumielufya said...

wahhhhhhhhhhhh..dah 4 tahun ke..lama bet,Yumie jugak yang baru merangkak-rangkak.. Yumie suka bacab blog akk sebab akak sntiasa komen setiap update blog Yumie..jadi mulai mhari ni Yumie akan ..komen apa yg akk update,,hahahaha..

~farah~ said...

saya teka Pulau Pinang!

your blog banyak info, so bestt! :)

Delimasari said...

Cuti222 ke Melaka
suka dtg sini kerna banyak kisah JJCM - mcam222 makanan ada, yg paling kelakar gambar hisap SUP GEAR BOX, mmg berani.

Eliss Mie said...

Suka datang sini baca part makan2 dan cuti2 tu :) nampak nau kuat makan. hehehe. dan suka tengok tisya, bila nak bagi adik tu ? hehehe

minggu ni nak cuti ke sepang gold cost ker? ker morib ? ker port dickson ? hehehe

MamaDhia said...

saya cuma silent reader. dah 4 tahun ye.. suka baca blog akak setiap ari.. suka bila akak update pasal makan2, jalan2, anak... santai n relax.. mcm nak berblog jgak lepas ni. tp blum yakin lg.. apapun tahniah ye... teruskan menulis sebab akak akan sentiasa ada pembaca yang macam saya...

saya rasa akak bercuti ke cameron highland...

Masya said...

dah 4 tahun dalam dunia blog yer.. tahniah.. moga teruskan menulis, suka singgah sini baca tempat² makanan yang menarik dan dan makanan yg menarik....

say teka : percutian ke bandung

eeda haziq said...

tahniah mamatisya sebab dah 4 tahun berblogging.. ok.. first time jumpa blog mamatisya ni masa nak search pasal barang2 hantaran pertunangan. tbe2 kuar blog mamatisya citer pasal pertunangan adik lelaki mamatisya tu, dari situ mcm tertarik dengan jalan cerita dan cara penulisan.. banyak gambar ..paling best pasal makanan. sebab eeda mmg ske makan2.. dan terima kasih kerana mamatisya la, eeda tau tentang tempat2 makanan yg menarik.. dan dah mencuba nye.. (banyak lagi belum pergi) hihihi .. sentiasa akan support mamatisya... yeah!!!! :D

eeda haziq said...

eeda teka : genting highland.. :D xpndai teka2.. :P komen2 pndai laa.. ihihihi

Nad MamaZN said...

bismillahirrahmanirrahim
1st of all tahniah!

apa yang saya suka baca bila datang sini?

siapa tak kenal mamatisya?
mamatisya dan makanan bagai lagu dan irama
blog penuh gmbr makanan yang menguja
dari yang 'beracun', 'eksotik', western @ burger biasa
dari yang masak sendri atau berbayar
semua pun menarik dan menyelera

triffle terbaik dr ladang
trademark femes akak
permulaan di mana saya kenal siapa mamatisya
sejak itu setiap hari tak lupa
utk dtg ke sini bila ada masa

persahabatan dgn bff sangat saya kagumi
celebrate besday, jjcm, amik hadiah @ berPS
sentiasa bersama walau di mana
semua-semua pun saya suka
walau dimata org lain ia biasa-biasa aja

lepas akak berkursus @ bercuti
waktu yang saya nanti-nanti
nak tggu review tmpt2 yang akak lawati
atau hotel yang akak duduki
semua pun punya info dan maklumat terkini
sangat berguna pada mereka yang ingini

apa lagi yang saya suka?

dah tentu tentang tisya si anak dara
peminat merah jambu yang setia
semakin membesar dengan jayanya
teringinnn sangat nak jumpa
belum berpeluang utk bersua
in shaa Allah, suatu masa ;)

akak slalu buat contest
hadiah pun best-best
tu sbb saya suka join
walau takde rezki lagi
sekadar beri sokongan pun jadiiii

^_^


soalan bonus : goldcoast morib? ;)

Nad MamaZN said...

port dickson?

Nad MamaZN said...

cameron highland?

Nad MamaZN said...

melaka? =p

Nad MamaZN said...

pulau pinang?

Nad MamaZN said...

hotspring sungai klah?

My Love said...

As salam...

Congratz to MamaTisya sebab "My Life & My Loves" dah genap usia yang ke-4 tahun. Teruskan berblogging... :)

Suka sangat baca dan tengok tempat-tempat makan dan percutian yang best-best.. nak-nak pulak bila tengok "mee racun" kat batu Pahat tu... adeeiii kasi meleleh air liur..

MamaTisya pergi bercuti di Pahang ke.. Duta Village.. :)

Adlin Mohamad said...

cuti ermmm ..cameron higland ??

walaupun kekadang je kita komen blog amy tp selalu gak selak2 tanpa komen kekekeke ..banyak citer pasal food, pasal tisya,pasal tempat holiday dan macam2 lagi dan paling best pemilik blog selalu ada luck menang contest hehehhe ...

JaSSNaNi said...

suka masuk sini sbb tuan blog suka apdet story.. tak jemu2 apdet dlm 1 hari.. syok jamu mata gak.. sbb setiap kali apdet ada gambar.. :) saya suka saya suka (mei mei ckp)
>> saya teka TERENGGANU

watyz said...

tahniah dh 4 tahun!!!

~ suka baca blog akak sebab... akak suka post makanan yg wat kite terliur.. hehehehe... best wooo tgk makanan tu sume... :)
~ suka tgk gambo akak g bercuti... syok je rasa nye... :)

watyz said...

langkawi??

watyz said...

penang?

watyz said...

cherating?

watyz said...

bandung??

Syima ~Mama Kyra~ said...

baru pasan ada entry teka destinasi..seb sempat nk join =)

i jrg komen kt blog Amy tp suka intai apa2 yg Amy update..especially psl streetdeal ke groupon ke yg offer murah2 psl tmpt bcuti or pb..hehe..info psl tmpt pcutian sume i check kt blog Amy =) xpekan x tggl komen yg pntg bila i dah msk blog u, u dpt point
nuffnang...kekeke

kali ni i teka u nak bercuti ke genting highland =)




watyz said...

jakarta??

Mummy Princess said...

Suka baca blog Mama Tisya ni sebab padat dan penuh dengan cerita dan pengalaman yang di lalui. Segala cerita di blog ini boleh dijadikan panduan dan rujukan saya terutamanya tentang tempat makan yang sedap dan percutian yang menarik serta info-info yang terkini. Kekadang sesuatu berita tu saya tak tahu tetapi bila baca blog ni dapat pengetahuan. Terbaikkkk dan saya ucapkan SYABAS dan teruskan penulisan anda di blog ini.

Penceritaan yang dibuat di blog ini tak membuatkan seseorang rasa bosan untuk membaca blog ini dan senantiasa menanti cerita-cerita terbaru dari blog "MY LIFE & MY LOVES"...........

Percutian itu ialah ke Kuching, Sarawak.....

Sidratul Muntaha said...

confirm la nad memang
ahahha
amy
tak kira
aku nak fm jugak
ahahha
xdulik!

wAnIe said...

bukit tinggi

eeda haziq said...

pulau langkawi

eeda haziq said...

pulau redang

wAnIe said...

water park kat area kl

Nad MamaZN said...

ala ayu, teka la jugak! haha!
kak amy nak 5 org tu =p


saya teka lagi
emmm bukit gambang?

Nad MamaZN said...

bukit fraser?

Nad MamaZN said...

lumut?

eeda haziq said...

pulau pangkor

Nad MamaZN said...

tdo kat hotel area kl? haha!

Nad MamaZN said...

janda baik?

Alycia said...

Tahniah Mama Tisya... kita suka bc blog mama Tisya tentang tempat-tempat makan.. sebab tempat makan yg direview sgt details siap dgn harga bg setiap makanan sekali... dan gambar pun cantik2 .. tahniah, keep a gid work ;)

Alycia said...

Alycia nak teka = Genting Highlands

Alycia said...

Nak teka lagi = Bukit Merah Lake Town Resort ;)

::NureeN:: said...

tahniah... 4th nyerr...
wah nk bercuti lagikk bestnyerr...
mmmm nak teka mana ya?
skrg png musim hujan, area lain x tau la yerr...
1. bukit fraser

::NureeN:: said...

2. sabah & sarawak

::NureeN:: said...

3. langkawi

::NureeN:: said...

4. melaka bandaraya bersejarah

::NureeN:: said...

5. port dickson

AdanyaKauUntukku said...

eeeeeeeeeeeeeeeee
problem plak..
teka balik sekitar Hotel kat KL kot.......

tak de clue lain ke

mama tisya said...

tamat sudah...tgu keputusan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...