Followers MamaTisya

Friday, April 19, 2013

1st time try mkn RAW SALMON


 smlm jumpa kwn aku cz die nk pass adiah 
utk wedding kwn kitorang vkend ni
die tk dpt pegi...so janji jmpa kt klcc
mula2 nk mkn kt ben's tp tutup plak renovation
lps tu p chilis waiting list..
kwn aku dh kebulur lprrr so aku ckp p sushi king la
so sementara tgu aku smp die dh mkn dlu


ini la yg aku maksudkn raw salmon..
mmg femes la menu ni bg mereka yg pencinta nye kn

 
so smlm buat pertama kali aku try mkn yg raw salmon ni
sedap tp utk aku abiskn idok ler....try utk 1 slice sudah cukup
tp gaya mcm aku bole abis kn...gaya tu penting..haha
menu tu fav kwn aku so die bg aku test ler 


ini baru menu aku soft shell crab


praktis2 guna chopstik :-p

kwn aku byk tul order..sudahnye aku tlg abiskn salmon tu
hah mana tk mok2...tp tk baik membazir kn
yg salmon camni aku ok...licin bole abis kn:-p

wasabi ni jgn ltk byk..kn berasap kepedasan...
ltk kicap pastu ltk skit wasabi...kalo korang nk rs berasap ltk ler byk2:-p

selain set tu..order gk yg dlm piring tu tp 2 piring je...
actually nk salmon skin tp tkde plak yg dh siap dlm piring tu


air fav aku vanilla shake dh tkde dlm menu
so biasa order cola float tp smlm order pink guava
yg air ijo tu aku tkleh telan...green tea
aku try skit rs nk termuntah:-p


 
alhamdulillah rezeki org blanje...
smoga bertambah2 rezeki ko pah...nanti blanje lg tau:-p


**tp kalo ibu ngandung jgn mkn yg jenis raw ni...tk elok...


7 comments:

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

waaa...syok la ada org belanja!

bila nak belanja kina pulak? ngeeee...

juelee said...

ah tensen tengok salmon tu.. peberet kita tp skang tahan je la napsu napsi... hikhik selalu g sushi king mmg tibai green tea je, tak pnh order air lain.. next time buleh try

Eliss Mie said...

yg raw ni idokler teman gemor :p

yg biasa2 pun x berapa nak kena dgn tekak. hehehe.

*∽ IZAN ∽* said...

ok la tu... habis gak makan satu. Hi-five! hehe

Nad MamaZN said...

Aduiii.. Saya xleh la mende mentah2 ni.. Huhu

NinaAz said...

Teringin nk masuk sushi king. Tp rasa mcm seram. Xreti nk order. Haha

Ezna said...

kita tak leh nak masuk mentah ni....rasa nak keluar balik ajer....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...