Followers MamaTisya

Friday, March 1, 2013

Cendol Bakar @Kuala Selangor


masa aku 1st day smp kuala selangor
mmg aku ada nmpk CENDOL BAKAR ni kt tepi jln
so ari lastday kt kuala selangor sempat la merasa

bkn mcD je ada drive -thru..kt CENDOL BAKAR ni  pn ada


antara menu yg disediakan..mcm2  nama cendol
pilih je mana korang nk


ni ada promo special utk mereka yg OKU & fakir miskin..
bole nikmati CENDOL BAKAR secara percuma
selain dr tu bole REFILL percuma..aku tnye la apa yg percuma tu
katanye REFILL santan,ais or cendol



mula2 dgr aku pn pelik gk camner rs CENDOL BAKAR ni kn..
rupanye nama atuk pd pengusaha ni Abu Bakar 
tp ada dinyatakan jugak yg resepi mereka guna gula merah yg dibakar dlu
tu psl namanye CENDOL BAKAR:)



jjcm pn dh terjah cni...bila tgk datenye 27 jan 2013
sehari selepas depa p shoot kt mee udang banjir
so dh kuar gk kt tv3 ahad aritu


aku punye belah kiri CENDOL VVIP rm 2.50
dlm cendol tu ada pulut,nata de coco, selasih, jagung & kacang

yg belah kanan plak CENDOL DURIAN PULUT rm 3.50
dlm cendol tu ada campuran mcm CENDOL VVIP + perasa durian
mcm diorang dh siap blend durian tu la..ingtkn ltk durian seulas ke...
sbb kwn aku ckp die pernah mkn cendol tu ltk durian seulas




bila mkn CENDOL VVIP tu feeling2 mcm VVIP jp...feeling la sgt kn:-p


time nk blk opismate bli keropok udang geragau



time kami mkn tu tkde la rmi sgt..mayb weekdays kn...
kalo vkend sure rmiii tp bg tekak aku
 CENDOL BAKAR ni biasa2 je....tekak org lain tk tau la

korang pernah try CENDOL BAKAR???
selain kt kuala selangor ada franchais gk tp tk brp sure lokasi yg lain tu

13 comments:

syawalsimpsons said...

fuyooo akak dah sampai

Tihara said...

cendol mai mai RM1 kat padang teras bentong lagi sedapp :)

Alycia said...

oh, harus nnt nk terjah..

mama tisya, ada seprise ;)

Ya ALya said...

ya tak pernah rasa lagi cendol bakar ni,tapi suami ya cakap cendol bakar ni biasa je,sedap lagi cendol borhan kt tepi jalan besar kuala selangor tu.....tapi ya lak kata cendol borhan tu biasa2 je rasanyer,tu yg nak try cendol bakar ni lak....

tekak masing2 lain cita rasakan.....

Nory Zoulkefle said...

ooo yang selalu masuk tv tu ekk....
menarikk gak kan...

zarena heeney said...

dah mkn mmg biasa2 jea rasanya
cuma namanya yg unik membuatkan ramai yg nak try

NinaAz said...

Menarikkk ♥♥ nina tak pernah mkn lg. Dulu pernh dgr dan pernh bc entri sapa ntah pasal cendol bakar ni. Tp. . Jauh sgt nk pegi. Huhu

Nazayiena Ayiena said...

Sedapnya cendok pulut durian tu,klu mkn tgh panas terik,perghh....

Chekgu Azrine said...

blm.pnh dpt rsa..byk dah org citer ek..

cha said...

tulah org ckp cendol ni biasa biasa je tp maybe sebab kelainan dia kan huhu. so far sy pnh mkn cendol paling sedap kt area tokong kajang.

eeda haziq said...

banyak dh dgr citer pasal cendol bakar ni. hmmm... bile la dpt rase... :D

Aku Dan Komputer said...

Tudiaa....sedap cendol tu.. jom ke blog saya & follow ye :D

Ezna said...

cendol pon boleh bakar yek...igt kot burger je boleh bakar....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...