Followers MamaTisya

Tuesday, March 19, 2013

Oriental SPA @Fahrenheit

salam uolsss
smlm tk msk opis..seharian kt upm
last friday, pi manjakan diri ngan bff kt Oriental Spa
lama tk ke Spa..ni aku bli thru everyday




dr opis dkt je la...spa ni dlm shoppingmall fahrenheit
dkt ngan swimming pool lg...dh la cuaca panas kn..
rs nk berendam je dlm pool tu:-p






antara pakej yg ada kt sini...kebanyakkanye massage je..
mcm milkbath dlm jakuzi  tkde kt sini


ni bilik utk massage...ada single room & couple room
tmpt manicure & pedicure siap ada screen beso lg



pakej aku bli tu body scrub, hot stone massage & steam bath...ni serbuk utk scrub...bole plak die kata kalo nk soh diorang scrub kena charge rm50..if tkmo, kena scrub sdiri...aku ckp la dlm deal tu tkde mention pn ...die kata mmg tk mention cz bila customer dtg baru inform....nmpk sgt menipu customer kn..tp tkpe la kitorang scrub sdiri..so shower dlu sambil scrub la..then baru hot stone massage...nasibaik time hot stone massage ni best...b4 ni aku pernah wat hot stone..tp bkn massage sgt..kalini dh ala2 bertungku mcm dlm pantang...mmg best smp tertido:-p lps tu die ada tnye nk guna essential oil tk tp kena charge rm 20..aku ckp tkmo..so diorang just guna oil biasa je....



ni tmpt sauna..time aku dtg aritu die kata tgh repair...aku pn riso la nk guna saunanye kn..die kata ok...lps abis hot stone massage tu die kata nk buat tk sauna...aku ckp tkmo la sbb baru je servis..riso gk kn..kot2 tk ok ke...so die ganti ngan handspa...aku ingtkn handspa ni ala2 mcm manicure tu...rupanye tk...handspanye mcm kena celup tgn dlm air lilin pastu tgn tu jd mcm keras la..then diorang sarung guna plastik..bole tahan panas gk la tp lama2 ok...lps tu bila diorang buka sarung td rs tgn kita lembut sgt...best tul



posing dlu b4 blk


overall best even ada part yg tk best tu tp okla ...
b4 blk tu sempat la die promot pakej tp kitorang tk bli pn

kalo spa dkt kawasan sekitar and murah2 mmg bli..
kebanyakkan jauh2...dpt manjakan diri camni sebulan skali mmg best tul :)




9 comments:

Ibu Lala said...

Bestnye klw dapat pg spa ni..

watyz said...

x pernah rasa g spa lagi... :)

ZarinAziz said...

syokkan kalo dapat pi spa sekali sakala..

♥cikmOt♥ said...

aler, p tak ajak...nak jugak p spa, tapi segan, takde kawan...huhuh

Tina Othman said...

bestnya, saya tak penah pergi spa, kekadang teringin tapi tak tau mana yg best

tapi tak best jugak ye dorang pandai buat hidden cost ni, offer mcm2 tapi duit tambah

syawalsimpsons said...

bestnyer dapat spa yee

Nafisa81 said...

tak pernah terfikir la nak berspa...malu la..

Nana said...

Xpenah g spa yg kena bayar hahah
Penah g pon dpt free

iietamalek said...

wah...bestneyr bespa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...