Followers MamaTisya

Thursday, March 7, 2013

Restoran Aroma Ikan Bakar @Jeram, Kuala Selangor


dh alang2 kt kuala selangor
kitorang nk try mkn kt Restoran Aroma Ikan Bakar ni
rmi yg ckp sedap..nk2 plak dh msk JJCM kn


tk jauh pn dr otel dlm 20minit je
tmpt pn tk susah cr
kitorang smp dlm 6 lebih sbb aku nk tgk sunset :)



cantik tmptnye..smp2 je cr tmpt mana yg menarik nk duduk


kalo nk dok kt saung or bambo akan dikenakan charge extra

ni cth tmpt kalo kita pilih saung so kena charge rm 10

yg ni plak kalo pilih bambo kena charge rm 20...
kalo dpt yg bamboo ni cun la bila time sunset tu utk posing2..cantik sgt

disebabkn tmpt saung or bambo dh penuh..
kita posing je la wat kenangan kn:)

yg kt sini cantik gk tp smua dh reserve


tuan umh biasa la mesti nk posing byk kn:-p
 
luas tmptnye...weekdays tk rmi sgt org..vkend sure full house


pilih2 jgn tk pilih...aku ada bc review
 kalo vkend rmi gilosss smp Q nk pilih seafood pn pjggggg


 sementara tgu makanan smp kitorang posing2 lg
time ni dh nk dkt sunset..subhanallah...cantik sungguh







meja kami cun gk view...feel2 mcm kt bali plak :-p

 
 limau nipis panas,jus mangga & teh halia


siakap 3 rasa...time smp tu bau cili kuat tul
aku riso kot Profesor mat salleh tkleh mkn
nasibaik tk pedas sgt...mmg fav Profesor mat salleh tu
tp tgh die syok mkn tiba2 aku tgk muka die merah
aku nmpk die dk minum air byk kali
aku ingtkn die tercekik tulang tp rupanye die tergigit cili
trus cpt2 die stop mkn padahal aku rs die nk mkn lg ikan tu....sian die

sayur campur

sotong celop tepung tp sotong tu liat..
pencicah tu sedap..liat2 licin jugak

ketam 4 ekor goreng telur masin....sedap
kwn aku ckp nk mkn ketam isi byk
kena time bulan penuh mcm 15hb..
kitorang aritu mkn 19hb tk brp byk isi:-p

kailan goreng


tgh syok mkn tiba2 blackout lpstu diorang dtg antar lilin
dh ala2 candlelight dinner
nasibaik aku dh abis mkn......bahaya gk gelap2 kn tercekik tulang



view saung & bambo waktu mlm.....cantik


 bye2...ada rezeki bole dtg lg...tp tu la kalo dr kl jauh gk la..
nk2 kalo dtg vkend sure rmi org...sure servisnye slow...
tp b4 aku dtg cni mmg hubbyku ada ajk
nk2 plak bila aku mkn aritu
trus whatsapp gmbr makanan..saje wat die terliur :-p


total mkn mlmtu rm 115...aku rs mcm mhl je..
mayb sbb dh msk jjcm kot rege up skit
cz siakap & ketam tu tkla beso mana..
tp sedap makanannye cuma sotong tu je liat....tp tetap licin
 
 

16 comments:

syawalsimpsons said...

seb baik prof tu tak tercekik kan

::NureeN:: said...

perghhh ketam terbaekkk.. :)
ada angin x? mcm sepi jerr

cha said...

kak kat sini yg paling chilli crab dia. pastu dahla sedap murah pulak tu huwaaa terliur nak pg lg please T_T

Salina@IbuAqil said...

Ketam!!!!
Sedap tuh..
Teringin nyer..

Eliss Mie said...

dua kali pergi tapi dua2 kali penuh dan tak dapat tempat duduk, last2 tak makan pun kat situ. masih teringin nak pergi :p

nurul amalina said...

Rasanya sebelum jjcm pun harga dia camry. Quite pricy dr restoren lain..outstation ngan zura sekali ye..hehhe.

Ezna said...

posing posing mama tisya...wajib :-) dah pernah gi sini sekali. Gi weekend pastu tak booked. Jenuh nak tunggu meja kosong...

Aleyn said...

Sedapnyer tgk ketam tu

Nana said...

tmpat ni la yg kita nak g sgt
Org kata sedap
Tp klw tgk harga bole tahan mahai

Ya ALya said...

Sotong tu mmg mahal...xsilap ya g ri tu 100g rm20...

Tp time ya g tu ok la harganyer...sb mcm2 gak mkn....

Sharinginfoz said...

Nak pi mkn lg mlm ni

Yosh Rabbit said...

salam,

rm115 makan for how many people? does that include rm20 duduk kat bamboo?

great review. many thanks !

mama tisya said...

Yosh..ni mkn 5 org..we all tak duduk kt bamboo coz already fully booked

syariza said...

RM115 untuk 5 org kira murah tu..
Kalau pegi melaka pun lebih kurang harga tu

nana zarina said...

Baru nak gi try esok.. tapi tak tahu nak pegi camana. Nak kena tanya pakcik gugel la ni..
www.villavitaminibu.blogspot.com

komen ikhlas said...

Dulu mmg sedap... selalu pergi... tp skrg mmg hampeh.. dah la tggu lama.. dpt makanan dah sejuk dan x sedap langsung... bila complaint alasan yg d beri x cukup kakitangan nk serve...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...