Followers MamaTisya

Friday, March 8, 2013

Restoran Lembah Bernam.....mkn menu exotic :)

salam uolsss
meh jamu mata entry mkn2 lg
lastday aku kt kuala selangor
diorang bw mkn kt restoran exotic
namanye Restoran Lembah Bernam
nk p restoran ni mmg msk dlm area sawah2
nk terangkn pn pyh...so korang kena google la if nk dtg cni



tuan umh biasa la wajib posing:)



ni antara menu2 exotic..ada landak,rusa,arnab,ayam kampung,
 itik, burung puyuh dan mcm2 lg



tmpt lauk pauk ditutup ngan tirai



fresh orange & limau nipis



rmi jugak yg join mkn aritu..dlm 16 org


rendang ayam kampung


gulai lemak ikan keli..mmg fav aku ni..sedap btul



ayam kampung goreng rempah



gulai landak...1st time aku mkn landak...
kalo korang tgk mcm daging biasa je..
beza nye dagingnye ada tulang...
kalo org tktau tu landak sure org ingt tu daging biasa




ulam2 cicah sambal + tempoyak



bertambah2 masing2..alhamdulillah kenyang...
total mkn2 lunch aritu dlm rm 300
lauk2 tu smua wat 4 hidangan
1 mangkuk landak rm 20..so utk landak je dh rm 80

korang mkn tk makanan exotic???

9 comments:

Nana said...

Menarik ni kita mmg suke makanan eksotik ni hehe

NinaAz said...

best tak landak sis? bulan lepas husband bawak balik landak dan rusa dari sarawak. kami buat bbq landak. landak mcm bau sikit. hamis. tp rusa besttt :)

syawalsimpsons said...

tak penah makan kak...klo akak x cakap...sy tgk pon mcm daging biasa jee

amiey lee said...

kalau aku ikan keli tu harusssdd la wajibbb... ulam2 sedappppnye cicah ngan sambal tempoyak..yummmyyy...tapi part landak aku tak sure heeee

Mama Zharfan said...

waaa teringin nak try landak tu...

Ijah EmoTemo said...

wah! tgk mcm sedap je! hehehe

eeda haziq said...

SEDAPNYA MAMATISYA.. KELI PUN MY FAV JUGAK ... BILA LA DPT JUMPA MAMATISYA & TISYA NI.. :D

Tina Othman said...

waa ada landak arnab ni semua, saya tak adventure nak makan hehe

tapi bestlah ada tempoyak dgn ulam2 tu

Ya ALya said...

Hahaha.....ya yg dekat ni pin xpernah mkn kt situ.....

Ya xpernah mkn makanan exotic yg pelik2 ni.....

Mknan exotic mmg mahal...mkn ramai2 cam ni saper byr kak...kongsi2 ke....ya ni panggil kakak lak....entah2 sebaya.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...