Followers MamaTisya

Thursday, December 20, 2012

20.12.2012..setel payment kete

td aku dh p setel payment utk kete....
bank aku wat loan hire purchase nun jauh kt s.alam
so aku dh cal maybank tnye..die kata bole byr mana2 kaunter
td dh p byr kt maybank pavilion
lps tu dh cal blk maybank inform diorang yg dh byr full payment
then diorang akan kuarkn release letter
nasibaik diorang bole pos so tk pyh la aku ke s.alam
lgpn geran mmg papa aku dh amik
tp mula2 td aku cal, yg staff tu ckp kena collect kt branch maybank auto finance
tp td dh double comfirm diorang ckp bole pos..alhamdulillah setel
lps tu baru p jpj wt pembatalan......kejap je dh 7thn usia kete aku
kete kelisa kecik senang je nk cilok2 dlm kl ni....tu pn ada yg tnye tkmo jual ke
tkmau la jual ...syggggggg....:)

so korang nanti bila dh nk abis byr, gtu la prosedurnye...aku pn baru tau:)


9 comments:

Nana said...

beznye setel dah
duit baya kete bule wat soping hahaa

atty's said...

mmg seronok kalo dah buat full payment.

Reflisia said...

Wah bestnya dah setel..=)

Ibu Lala said...

Ooo kete i lambat lagi nak abis bayornye. Syoknya dah settlekan kan. Bulan bulan x payah nak pk dah. Start bulan depan boleh la saving..

Chekgu Azrine said...

sama cam waja saya..dh setel lama dah..since 2009 kot..senang xpyh ada commit installmnt keta monthly..syukur..

nur anis said...

lega bila dah setel bayar kan..:)

Sidratul Muntaha said...

ehehhe..
samalah kot semem jenis kenderaan bermotor..
tpiklu beli motor
kedai yg pegang geran
aku dah agak dah status ko ni dlm fb pagi tadi.
hihihi

pinky said...

wah lega...sy still ada 7thn stgh lg....masak!!!

:: Riri-Fatieha ::~ said...

bestkan dah habis bayar.. lega je.. erk tp me lum habis lagi.. lama lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...