Followers MamaTisya

Thursday, November 25, 2010

biasa 1 je tp bln ni 2...alhamdulillah


smlm aku dh trima payslip gaji
slalunye gaji akan masuk 25hb tp kdg2 awal sehari

kt BERNAS ni gaji masuk dlu, br payslip menyusul....best kn :)
tp bln November ni dpt 2 payslip...
ada pelarasan gaji & bonus
mayb bln December ada dpt extra lg $$$$
utk pencapaian prestasi plak....

tp agak terkilan skit cz bila tgk payslip ku
dh terkoyak suku, b4 aku buka...
1st time terjadi ni sejak 8thn kj kt BERNAS :-p
apa2pn syukur alhamdulillah...
smoga aku dimurahkan rezeki lg...amin2




**kt tmpt korang kj, gaji slalu masuk brp haribulan??


18 comments:

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

Alhamdullilah moga2 makin murah rezeki untuk amy, kita hujung bulan 30 @ 31 gaji masuk, bulan depan masuk awal sikit sebab ada bonus, wah bestnya awal2 dah tau berapa bonus dapat ek, siap ada 2 payslip lagik, kita ni HR tiap2 hujung tahun key in kan bonus orang len, naik muak dah tengok semua orang punyer bonus, tahniah sekali lagik ek amy.leh la pi bercuti lagik bawak tisya datin cilik wannabe tu

UmiDAnisH said...

wah... masyukkkk... best2 =) alhamdulillah.. murah rezeki lagi

Faryza said...

best nye.. thn ni kita tak da pelarasaan.. sob..sob.. selalu masuk 25 gak.

POSH76 said...

bessnyer kalau dapat bonus..kita lambatla end of the month baru dapat..huhu

MaMa3H said...

WAH. best dpt bonus hujung thn..boleh g shopping...klu kerja sendiri gaji x tentu..kadang awal bulan, tgh ,akhir..kadang2 pun xde gaji...huhuh..:)

ibu_Arifa said...

best2... alhandulillah...rezeki mama tisya sekeluarga.

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

alhamdulillah
rezeki akhir tahun...boleh ler cuti2 malaysia nanti yerk

biasa ler kerajaan...25hb gark...
tp kadang2 tu awal..mcm bulan 11 nie...10hb dah masuk.then sangap nak tunggu gaji bulan 12 coz' 20hb kot kalau tak silap baru masuk

he he he...gaji masuk dulu, duit pun dah nak habis, payslip baru dpt...tp now dah guna e-statament...senang ler

ibuayahdamia said...

wah...alhamdulillah...

pendapat ayu sama ngan MAMA3H...tu lah nasib org kerja sendiri...hehe

Sidratul Muntaha said...

alhamdulillah
rezeki ank - anak tu
errkk..
bila agak2nya tu?!
ahahaha
tisya,suh mak ko belanja sedap.
hihiiih
ayukur amy.
rezeki ujung tahun.
amin.

zura@iwan said...

alhamdulillah rezki ko anak banak kan....sonok rasa bila btmbh rezki ni...

aku sll gaji dpt ujung2 bln...28 or 29...adeiii lmbt lg ni...

Nana said...

KITA GAJI MMG TETAP 28HB
KALAU 28 tu jatuh ari sabtu or ahad, awal la dapat nye.mcm bulan ni esok gaji sebab 28 ari ahad kan

hehe sama la kita gaji dpt dlu then baru dpt payslip
kita lak bulan depan baru dapat 2 payslip sebab ada bonusss heheheheh

mummy_ayu said...

wah..murah rezeki..keja kerajaan..siap ada jadual gaji kuar..kenkadang awal...
selalunya 25 jugak..

mama rifQy said...

waaa..masyuk la kak amy.na punye gaji 28hb baru masuk.

aritu da pat bonus..separuh gaji..alhamdulillah..rasenye ujung tahun lagi separuh..rzeeki..hopefully dapat la macam taun2 lepas..

[-suziey-] said...

tu rezeki lebih meh banje aku mkn.hahaa:P kt sini masuk gaji 25hb..hari ni la tu.ekkek:p

SyaNa said...

aku opis lama msk 25hb
opis baru ni sume ckp awal bulan
tapi smlm aku suh bos baru byr gaji aku 25hb gak
da dapat da :-)

eRiNsZ said...

i orang gomen... gaji masuk 25hb paling lewat...

klo cuti or festv awal sket..
tp gaji kecik sajor...lepas idup-idup heheh alhamdulillah

Aku...Dia....&...Kamu said...

wah bestnyer........tu buka masyukk jer..tapi masyukkk...masyuk...masyukkkk....tempat saya gaji 29hb ...tgk mood director gak...cam bulan ni 26 dah gaji...nasiblah kita org dah prepare awal....InsyaAllah January dapat balance Bonus 2010 punya...ni tgh bertungkus lumus buat format untuk bonus proposal

tiefazatie said...

wah..bestnye keje...bila la ifa lak nak merasa ek..huhu..xde rezeki lg keje nie...huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...