Followers MamaTisya

Monday, November 8, 2010

Jalan-jalan Zoo Negara part 1


cuti deepavali aritu bw tisya jln2 tgk binatang
kt Zoo Negara ngan cousinnye
dh lama nk bw tisya p zoo tp manjang ada je hal
lama giler tk jejak ke zoo
dlu2, kalo sedara mara dtg dr kg, tmpt yg dibw melawat
sure zoo negara & muzium negara :)

like mother like daughter :)


kami smp awl pagi cz tkmo lmbt2, nanti cuaca pn panas
kul 9 pagi dh smp kt zoo..org pn tk rmi sgt lg

tiket masuk utk dewasa rm 20
utk kanak2 (3-12thn) rm 6
giler mahal kn...kami smua ada 8 dewasa and 2 kanak2
total rm 172 tp nasibaik dpt 50% diskaun
cz ada member aku kj situ :)

tgh tgu tiket dr kwn aku, tiba2 nmpk Malek Noor
so adik aku & adik ipar nk bergmbr bersama
tk sure anak saper yg Malek Noor dk tolak dlm stroller tu

sronok jln2 rmi2...papa & hubbyku tk join..
papa jg umh, hubbyku plak p mancing
cousin tisya lg 2 org (qistina & iman) tk dpt join
cz diorang ada familyday kt PD

jom tgk ikan

beso2 ikan2 nye

lps dh abis tgk ikan2 kami ke tmpt show
show start kul 11pg
kami smp awl dlm 10.45 pg kt tmpt show
so bole la pilih tmpt yg strategik skit

ada show burung & singa laut
yg jg binatang tu namanye Mr. Firdaus
tisya bila dgr org tu sebut Mr. Firdaus
die ingt DAUS AF......sbr je la
dk tnye aku, "mama, mana Daus???"

lps tu ada donation utk burung ni
so saper2 yg nk bg donation kena pegang duit
& burung tu akan dtg & hinggap kt lengan korang
adik pd adik ipar aku yg nk donation
mula2 burung tu tk dtg
lps tu penjaga zoo tu ckp, kena singsing kn lg lengan bj tu
br la burung tu dtg & amik duit tu
gmbr lengan yg aku bulat merah tu
ada 2 dot tanda cengkaman burung tu

damia yg happy dpt jln ke sana sini

danish yg moody tk mcm kakak damia
danish byk dk dlm stroller je..tkmo jln langsung

tisya pn happy cz dpt p zoo tgk mcm2 binatang
lps tu dpt lolipop PINK

si kembar yg mcm2 ragam :)


continue next entry part 2......



***selain dr zoo negara, ada zoo melaka & zoo taiping
tp tk pernh pegi pn selain zoo negara..korang pernh pegi ke?





15 comments:

MrS. F!zA said...

omak aih gi ramai2 ke..mula igt akk gi bertiga je..kompom meriah sikit kalo ramai2 cam gini..

mmg minat sgguh daus dik tisya ni..hehe

semua zoo pnh gi.. tp semunya gi msa sekolah rendah dulu.. ekekeke

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

wah bestnya...pi beramai2 tu...kita minggu ni baru nak pi...kita ada kawan keje kat zoo tu...dapat tiket FREE kalo pi...amy tak dapat ek...kawan kita kata setahun dia dapat 24 tiket free so dia ada banyak lagik lebey then dia offer kat kita...dah alang2 free ape lagik grab la...wah tisya pandai bergaya cam mama nya...tak sabo nak pi...tiket dah mahal kan...dulu RM15 jek...

AyuArjuna BiGoshh said...

mama tisya- ahad 7/11 I pegi zoo jugak dlm kul 10 lebih. Ramai sangat org..kebetulan Yana ada mng goodies bag + 1 tix msk zoo dari mag princess fb...tapi last2 tak jadi masuk sebab 1. tiket melampau mahal hubby sakit hati (hehehe) 2. cuaca nak hujan...ala2 bayar tix mahal masuk sekejap terus cancel plan :)

eLYies said...

wow..skang tiket dah rm20 sorang??? huhuh..dulu pi masa aqila kecik..masa tu dewasa Rm15 je...kena pi ni sebelum aqil umur 3thn..hahaha....skang ni kalo pi dah rm46 ni..huhuuh

Nana said...

wah ramainye rupanya g zoo negara ignt korang 3 je hehe
sama la kita pon gitu klw dlu2 sedara mara dr klate dtg kl sure bawa diorang g zoo negara heheheh
penah jumpe malek noor kt airport time nk g kuching ritu xamek pon gmbr ngan dia segan hahaha...tp snap gambo dia dr belakang je eheheh

Softtouch [Hanim] said...

ramainye pegi zoo..bestlah..sukalah tisya sbb ada kwn..dpt 50%?..bestnya...

LyNn HaMzAh said...

dah rm20 ek harga tiket masuk zoo negara...last sekali lynn pergi rasanya rm15...huhuhuhu...nasib baik arr dapat diskaun 50% kan...

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

ramai gak rombongan cik kiah ke zoo negara ek..
blom sapa lg ni. hihihi..
pssstt, amy.. kena jaga booth tak kat MAHA 28 ni?
ai pi gak, 30.11 till 2.12.. jupe sane ekkkk.. =)

Cujie said...

la errynn pegi juga eh zoo
hari Jumaat eh... asal plan nak gi that day, hubby takmo. Cujie pegi semalam...

Btw... dah pernah dah gi Zoo Melaka & Zoo Taiping. Dedua pun best juga. Cuma tak pernah pegi night safari zoo taiping.

Mama Zharfan said...

me sejak ada zharfan, dh dua kali pegi zoo--dh boring sbb dau taus emua selok belok or apa binatang kat zoo tu hehehhe

[-suziey-] said...

waaaa rombongan cik kiah g zoo ek..aku xpnh lagi g zoo bw famili sume..hahahaha kami mmg xminat zoo:p

mahal jgk ek fees dia..haih..maintenance tinggi kan..

aku penh g zoo tepeng,night safari..zoo melaka xpnh lagi..zoo negara harusla dh pegi..kata org kl:p

julia said...

best lah g ramai2 gni hah...meriah suasana kat zoo tu yer nyah :)

mummy_ayu said...

best tu....jenjalan ramai ramai..ayu pernah gie zoo taiping..yg malam punya..best...
pas tu bawak tisya gie bird park plak..best...kalu tak silap masuk RM 15...

zura@iwan said...

owhhh....br bleh Blogwalking..hehe

ku x penah smpi zoo negara arr but zoo taiping & melaka penah smpi...

tiefazatie said...

wah!!sgt ramai!!pastu byk gle pic nie sis...hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...