Followers MamaTisya

Tuesday, November 9, 2010

dessert terbaeeekkkk dari ladang


b4 pegi jln2 Zoo Negara , aku sempt buat
dessert sehari sebelum tu
so blk dr zoo, penat2 tu bole ngap...yum2...

kalini aku guna jelly blackcurrent.....tu psl color purple
tp time msk jelly tu, color purple tk brp menyerlah
so aku ltk skit pewarna purple so nmpk la terang skit

adik aku ni tk sbr nk mkn
cz time aku buat aritu, die tk sempt mkn
so aku kn kakak yg baik..buat dessert utk adik2 lg :-p

adik aku ckp, bkn aku yg ckp tau
"dessert terbaeeekkkk dari ladang....."

alah dessert senang je kn...bkn susah pn...
kalo yg susah2 tu kena wt sekali je
lps tu ikut kerajinan kalo nk wt lg
kalo yg senang disediakan ni, bole la wt slalu...

pandangan sisi nk bg nmpk lapisan puding,jelly & buah
kalini aku guna buah longan,nangka & strawberry
so saper2 yg blum cuba, bole la cuba
resepi bole tgk kt SINI



25 comments:

  1. uishh nampak sedap la...nak try buat la

    ReplyDelete
  2. perghhh pepagi blum sarapan ni tgk desert akak meleleh air liur bagai..
    adek...jom gie cari sarapan.. aunty ni bt mama lapar la..hehehe

    ReplyDelete
  3. aku xmo buat sdiri..aku nk rasa ko buat
    heheee jom ar dating2

    ReplyDelete
  4. tgk pic pun dah tau terbaik...
    rajin tul..

    ReplyDelete
  5. cis..aku gk xbuat lagi..huhu..amboi kali ni ade model yg sporting tetiba ni..hiks:p

    ReplyDelete
  6. wah sedapnya...pagi2 dah terliur nengoknya...rajin amy wat dessert...tersusun rapi lagik...ari ni tak de citer pasal Tisya datin wannabe tu ke???kenan no dengan baju anak dara tisya tu...ingatkan beli kat website

    ReplyDelete
  7. alahai....sedapnye la tgk desert2 ni...nak buat sendiri mesti takan terbuatnye

    ReplyDelete
  8. pehhh ni rasa nak buat lagi ni...teringat2..:)

    ReplyDelete
  9. bole wat juai la pasni hehe
    kita xde bekas yg transparent gitu
    klw ada bekas tu br cantik wat desert ni kan

    ReplyDelete
  10. meriahnya ko punya puding....biler la aku ade kerajinan nak buat ni..huhuhuh

    ReplyDelete
  11. rajinya akk buat desert! mengancam betul!!

    ReplyDelete
  12. adeehh bila ler weols nk rajin cam ko amy..buat dessert bagai huhu

    ReplyDelete
  13. mmg kakak yg baik & rajin...

    ReplyDelete
  14. wahh.. mmg nmpk trbaik.. terliur negok dessert tu..

    ReplyDelete
  15. perghhh dikk ... x tahan akak tgk .. baru lepas lunch nie sedapp kalau pekena dessert mcm nieh :))

    ReplyDelete
  16. bila aku nk rasa ko buat ni..hehe

    ReplyDelete
  17. Wahh menarik sungguh..hidangan..meriah ngan buah2an.. :)

    ReplyDelete
  18. nanti me dtg umah u, u buat yer hehe

    ReplyDelete
  19. hurm...rajin tul buat dessert ni...yg ni betul2 nampak mahal...hehe

    ReplyDelete
  20. rajin nyo la dio...eli jugok la hop malas bab² dapur..xkiro la wat air jah pum hehe meme mls huhuhu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...