Followers MamaTisya

Tuesday, November 9, 2010

dessert terbaeeekkkk dari ladang


b4 pegi jln2 Zoo Negara , aku sempt buat
dessert sehari sebelum tu
so blk dr zoo, penat2 tu bole ngap...yum2...

kalini aku guna jelly blackcurrent.....tu psl color purple
tp time msk jelly tu, color purple tk brp menyerlah
so aku ltk skit pewarna purple so nmpk la terang skit

adik aku ni tk sbr nk mkn
cz time aku buat aritu, die tk sempt mkn
so aku kn kakak yg baik..buat dessert utk adik2 lg :-p

adik aku ckp, bkn aku yg ckp tau
"dessert terbaeeekkkk dari ladang....."

alah dessert senang je kn...bkn susah pn...
kalo yg susah2 tu kena wt sekali je
lps tu ikut kerajinan kalo nk wt lg
kalo yg senang disediakan ni, bole la wt slalu...

pandangan sisi nk bg nmpk lapisan puding,jelly & buah
kalini aku guna buah longan,nangka & strawberry
so saper2 yg blum cuba, bole la cuba
resepi bole tgk kt SINI



25 comments:

@e_da said...

uishh nampak sedap la...nak try buat la

Iryani Noor said...

wwuuuuuu sedappp nyer..

Faryza said...

perghhh pepagi blum sarapan ni tgk desert akak meleleh air liur bagai..
adek...jom gie cari sarapan.. aunty ni bt mama lapar la..hehehe

SyaNa said...

aku xmo buat sdiri..aku nk rasa ko buat
heheee jom ar dating2

mummy_ayu said...

tgk pic pun dah tau terbaik...
rajin tul..

[-suziey-] said...

cis..aku gk xbuat lagi..huhu..amboi kali ni ade model yg sporting tetiba ni..hiks:p

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

wah sedapnya...pagi2 dah terliur nengoknya...rajin amy wat dessert...tersusun rapi lagik...ari ni tak de citer pasal Tisya datin wannabe tu ke???kenan no dengan baju anak dara tisya tu...ingatkan beli kat website

Hidayah said...

alahai....sedapnye la tgk desert2 ni...nak buat sendiri mesti takan terbuatnye

Akma Azlin said...

Waaaah!!!sedaap!

sw33tdarling.com said...

nak sikittttttttttttttttt

AyuArjuna BiGoshh said...

pehhh ni rasa nak buat lagi ni...teringat2..:)

Nana said...

bole wat juai la pasni hehe
kita xde bekas yg transparent gitu
klw ada bekas tu br cantik wat desert ni kan

eLYies said...

meriahnya ko punya puding....biler la aku ade kerajinan nak buat ni..huhuhuh

Farra Dhelina said...

rajinya akk buat desert! mengancam betul!!

Hezesuze said...

adeehh bila ler weols nk rajin cam ko amy..buat dessert bagai huhu

julia said...

mmg kakak yg baik & rajin...

ikiqzana said...

wahh.. mmg nmpk trbaik.. terliur negok dessert tu..

ieda said...

perghhh dikk ... x tahan akak tgk .. baru lepas lunch nie sedapp kalau pekena dessert mcm nieh :))

zura@iwan said...

bila aku nk rasa ko buat ni..hehe

Rinna said...

Wahh menarik sungguh..hidangan..meriah ngan buah2an.. :)

Mama Zharfan said...

nanti me dtg umah u, u buat yer hehe

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

hurm...rajin tul buat dessert ni...yg ni betul2 nampak mahal...hehe

tiefazatie said...

sis...best tue...hihihi

e.l.i.z.@ said...

rajin nyo la dio...eli jugok la hop malas bab² dapur..xkiro la wat air jah pum hehe meme mls huhuhu

ann @ hatiberbunga said...

yum..yum..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...