Followers MamaTisya

Wednesday, November 10, 2010

ICE ROOM @Nilai


blk dr Nilai 3, kami singgah kt ICE ROOM
dh lama aku tringin nk mkn eskrem kt cni
padahal kt kl pn ada outletnye
cuma rs lg meriah kalo p kt outlet Nilai :-p

main menu mmg eskrem la
mcm2 ada..bole pilih mn korang suka

selain eskrem, ada menu2 lain lg
bkn restoran eskrem semata2

mama yg dh kepenatan bli brg2
utk hantaran bertunang adik lelaki aku
br nk bertunang...sok2 nk kenduri kawin lg penat

org yg tgh darah manis..manis ke???
aku mmg sentiasa manis...:-p


menu yg awl smp eskrem
ingtkn eskrem smp last, yela slalunye dessert
lps mkn br diorang serve tp awal plak...
yg bestnye eskrem nye tk mudah cair
no wonder eskrem smp awl
eskresm nye mmg sedap & mcm di kisar gtu
bkn pki scoop mcm slalu kita mkn eskrem

blueberry snow ice
rm 7.90

mango pomelo snow ice
rm 7.90

amik 2 je lps tu share..
kn tk abis plak kalo order sorg satu eskrem

watermelon rm 4.80
dragon fruit smooties rm 6.50
watermelon tu mcm cair skit..
yg dragon smooties tu mmg pekat & likat..sedap

black pepper chicken chop rm 8.90
black pepper sos nye tk sedap
ayam plak kecik je tp abis jugak la kami mkn
actually tkde la lpr sgt so order 2 je then share2

view kt kaunter makanan

ada tgk JJCM dtg ICE ROOM kt Nilai
ni sign kt pintu masuk terpampang gmbr Serina

ICE ROOM dh byk outletnye..
yg aku tau ada kt cheras,bangi,wangsa walk
tp tksure besar mcm kt Nilai or tk
yg kt wangsa walk kecik je..
mn lg yg korang tau tp aku tktau??



29 comments:

MrS. F!zA said...

mcm best je.. trigin plk..kalo betoi ada kt bangi harus terjah!

momguess said...

kota damansara ada!!!
dekat ngn ofice aku n umh aku
heheheh

ann @ hatiberbunga said...

dekat sgt dgn Ann dah tu..
klau roger2, bleh kita jumpa2, kan? ;)

zura@iwan said...

fuyooo...sgt teruja aku tgk eksrem ni....kt Penang x de ler..huhu

Nana said...

pergh..maveless
lama dah xg nilai 3
eh kt bukit bintang ada kan?

eLYies said...

kat KOTA DAMANSARA baru buka..beso gak..aku tak pi lagi..takde budget..hahahahhaa

Ieda Al-Habsyi said...

bestnyer iceroom tu kak, kat ipoh ade tak?

Softtouch [Hanim] said...

ni lagi meriah eskrem dia tisya..blueberry tu sama ngan sy order tp xde strobey pun...

yg sy pagi tu kat Kota Damansara..

Puteri Satu said...

kat belakang situ je Acacia Park... ramai bloger dok kat Acacia Park.. pernah makan sekali kat iceroom ni.. aiskrim dia memang super duper banyak n sedaap...

b.O.n.d.a said...

sedapkan aiskim die
;)

SyaNa said...

sedapnye tgh2 panas gini makan eskem

julia said...

aku tak tahu langsung pasal ice room ni weh, nasib baik ko gtau aku :) nampak mama ko penat nyah...

noor said...

mamatisya: membuatkan ku terliur huhuhuhu..

Un Phat Lee said...

grr.2 tahun gua duduk nilai.tapi tak berkesempatan pun datang iceroom.

lily azliyana @ mama zara said...

huuu..nmpak menarik hati sungguh eskrem tuh..presentation menarik..bile ade can nk singgah ice room ni gamaknye..balik2 beli eskrem kat kedai dpn umah jek..kekekeke

ibuayahdamia said...

huhu...kat johor tak der lah...

SoFie NuR said...

wahhhh..menariknya....nampak macam best jerr...

mummy_ayu said...

best ek..selalu lalu..ajak cik abang singgah, dia tak nak..ada ice cream..nak umpan dia la lain kali..

syariza09 said...

dh lama tingin nk gi IR, yg dkt bangi pon lom gi lg

MiJa said...

Banting pun ada!
my SIL keje situ..so selalu la sgt g makan situ (dpt diskaun family),asal tak masak jer IR..=)

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

wah best tu...dariluar pun dah nampak cantik kedainya...mesti sedap punyer ni...amy ni leh jadi pengacara jalan2 cari makan la...banyak share info kedai2 makan yang menarik...tahniah ek tisya menang contest Ibu Batrisya tu...wah tisya datin wannabe menang la...

MaMaHakim said...

kat kajang pun ada......
area foodcourt PEMADAM yg lama tu
kat masjid Jamek...

AyuArjuna BiGoshh said...

cuaca kat kl yang panas memanjang mmg best pekana ais krim...yum yum

[-suziey-] said...

uish cantik btl air dragon fruits..ooo dia bkn eskrem je ek..chic chop pn ade..cam best jek..hehe

Shareena Haron said...

baru nak bgthu elyies dah bgthu ..thanks elyies dkt sgt gan umah sha boleh jln kaki hehehehe

mama rifQy said...

aaaaaaaaaaaaa..bestnyeeeeeeeeeeeee!!

mummydida said...

mam tisya..
dida br je makan kat ice room semalam...
kad kota damansara baru bukak..betul2 keluar dr giant kd...

dragon fruit mmg pekat..no bad arrr

Farra Dhelina said...

kat banting pon ade jugak ni..lalu je..singgah tak penah lagi..hehe

e!ya said...

dah lama tingin..klu betoi ada kat wangsa walk k la dekat sgt..thanks info nie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...