Followers MamaTisya

Thursday, November 25, 2010

suka suki je soh topup...apehal pakcik ni !!!!


cuba korang bc sms ni
dh la suka suki soh topup,
lps tu soh cpt cz die ada kes kt balai polis
ntah apa2 la pakcik ni !!!!!

sms ni dlm handphone papaku
aku pn pernh dpt gk b4 ni sms camgini
suka suki plak soh org topup
ni smua sms mengarut
skarang ni mcm2 btul sms yg bkn2
kdg2 ada yg terpedaya
so aku dh pesan kt parent aku,
kalo dpt sms yg pelik2 ignore je
yela kdg2 org tua kita tk brp alert kn
psl penipuan thru sms ni
skarang ni mcm2 org nk menipu....
tk suka tul dpt sms camgini,
lg satu yg mcm menang duit berjuta2 lemon tu
tp utk pengesahan soh bank in duit dlu
b4 dpt duit berjuta2.....ntah apa2...
nmpk sgt menipu....isk2..
tkde kj agaknye org yg dk buat kj camni kn
smoga kita smua dilindungi....


23 comments:

mama rifQy said...

macam2 kes skang ni kak amy kan?
macam2 penipuan adooo!!

Me_Lina said...

dpt gak smlm... tp buat dek jer... sbb hubby ada ckp jgn layan... heheheh

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

ni mesti kes penipuan ni, suka2 je soh orang len top up ek, macam2 cara ornag nak nipu sekarang ni dulu kes menang contest petronas & power root la ni pesen camni plak ek

[-suziey-] said...

mcm kes nana kena tipu tu jek..mcm2 hal dorang ni..

Nana said...

semalam ada baca kt blog sape ntah psl sms ni
apstu kt fb pon ada
kawan tulis pasal sms ni
mcm2 cara la orang nk menipu kan

Yan said...

hahhahah saya penah anta mesej camni.. bukan exactly camni.. tp juz mintak topup/transfer balik kt saye... ni adela kerana saya tersilap topup kat nombor dia.. so saya mohon jasabaik dia transfer balik kt sya..

dpt orang baik2.. dia topupkn balik wlupun rm3... tp penah pekerja tersalah topup rm100.. tp orang tu tak mengaku dia terima pastu terus tak jawap fon.. & terpaksala kami kerugian rm100 kerananya..

Cute MuM said...

suami pon baru minggu lepas dapat masej camtue.. apelah diorang nie kan.. nak senang jer..

MrS. F!zA said...

heheh kita pon pnh dapat..lg kelakar ayat dia.. penipu betoi kan.

Queen said...

nik pun dapat...tapibukan pakcik...die bahasakan diri die ayah..panik gak la sekejap...dah la time tu ada emergency ...

pastu bile boleh duk pikir dgn tenang...baru terpikir tu semua dusta..hahahhaha

mummy_ayu said...

mcm nie punya org pun ada..siap request RM 30 plak tu..pulak..

eLYies said...

kakak aku pun dpt terima sms ni..siap tulis dari ayah..cilake je..eeeeeee

:: iManja :: said...

ini macam pon boleh ke

shidasyakirin said...

aik..dier guna pakcik ye, dekat me dia guna "ayah".. ayah dkt balai polis tolong topkan untuk ayah..

SyaNa said...

aku pn dapat gak
tapi bukan dari pakcik
dari MAK
ape gile mak aku suh topup kan kan
tp cerita sama..tgh kt balai ade kes

eRiNsZ said...

macam...macam,... ado.. jom pakat-pakat report kat balai polis....
biar betul betul ader kes polis...

MRS. K said...

ngarut ah sms ni

Softtouch [Hanim] said...

jgn layan sms2 mcm nie...

zura@iwan said...

suka suki dier jerk....apa ke hey ye srh org topup..x kenai pon...ada jugak org buat cm gitu..

aku penah dpt yg menang duit tu jerk...x penah dpt cenggini..haha

ieda said...

hermm akak pernah dpt dah sms nie .. tapi lebih sedap sbb dia x guna pkacik tapi guna ayah .. hhohooh

akak siap call ayah layie nak make sure ..
hantu punye org . .. akak siap smsm balik cakap bior ko mati kena langgor lori hahahha aci !

Faryza said...

saya pun dapat juga sabtu lepas..
ayah dekat balai polis.tolong top up kat no ayah nnt ayah call ...ayah ada masalah skit jangan call ayah.ayah akan call.ni ayah guna no fon polis.

ushhh saya pikir org salah bagi sms..so sy ignore je.. helo.. abah saya dah arwah.. bapa mertua plak pakai line... saya plak yg nk jd ayah saya kan.
huhuhu mcm2 buat tak layan je..
ohh rupa nye ramai yg kena ye..emmm tak tau plak.

syariza09 said...

tetiba jer ngaku pakcik. mmg dasar pembohong kan

tiefazatie said...

isk2....mcm2 skrg nie..kalu mintak ifa..mmg xlyn nie..xde duit pun..haha

ardinihumaira said...

ciiit..
pokcik tu nak mengenyam ngan sape mintak sampai 30 hingget. 3 hingget udah lew pokcik kalo tdesak poon

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...