Followers MamaTisya

Monday, November 8, 2010

Jalan-jalan Zoo Negara part 2


sambung entry zoo lg
tisya p zoo sambil jln2, sambil tutup idung je
die ckp "mama, busuk la..."
biasa la, kt zoo sure bau busuk punye
tkkn p zoo bau wangi plak sayang oiiii :-p
bila tisya tgk binatang je, sure die tnye soklan yg sama
sambil tutup idung

"mama... giraffe tk mandi ke??"

"mama... elephant tk mandi ke??"

"mama... crocodile tk mandi ke??"

"mama... tiger tk mandi ke??"


so stiap kali die tnye, aku jwb
mesti la die mandi
tp tisya tnye lg "tp naper die BUSUK... ???"
gelak aku...hahahaha
itu la anak2 yg sentiasa ada pertanyaan

tutup idung pn sempt wat PEACE lg :)

tgk tu...mmg spjg jln2 tu tisya tutup idung je...

tisya ngan ummi jln2 sambil tutup idung lg tu

antara binatang2 yg sempt di snap

yg sempt bergmbr ngan binatang
time kt tmpt giraffe & elephant je
yg 2 binatang ni yg slalu tisya suka sebut

time ni tisya dh panas,
tu psl die ltk tgn kt dahi
tp tgn lg 1 masih tutup idung

part bergmbr kt kipas tu kemain suka
sebab die tgk byk kipas colorful

tisya dk kenan kt mainan yg die pegang tu
tp aku mls nk bli..lgpn kejap je kn
sure kuar angin belon tu



**lebih kurang kul 1pm kami kuar dr zoo negara
smua dh kepenatan sebab kami tk naik TRAM pn
kalo nk naik Tram tu kena byr
rm3 utk dewasa, rm 2 utk kanak2


**adik2 aku ckp, tisya tkleh p zoo sebab die kn "Datin Wanabe"
"Datin Wanabe" kena p shoppingmall ngan bw handbag je
nasibaik p zoo die tk soh bw handbag PINK
kalo tk, lg haru....tu pn mau pki rantai p zoo
kalo dh mak datin cilik gtu la :-p


29 comments:

Farra Dhelina said...

hehe tutup hidung, sempat lagi wat peace..hehe

mummy_ayu said...

wah..bukan main lagi 'datin' tecik tu..gie zoo sambil tutup 2 hidung..he he he..

MRS. K said...

hahaha. baru nak tegur cam datin.. dengan rantai mutiara nya.. kekekee

Sidratul Muntaha said...

naper ler ko tak pakaikan dia sapu tangan?
tup kat muka..
takpun ni haa ape tu?1
mask yg rega singgit satu..
waha..
tpi tisya mmg maintain vogue ler...
aku nengok sejak dua menjak ni suke melawo budak pmpuan tu..
ehem...kena Q tak klu nak masuk jadi calon menantu?!
pengsan!

Akma Azlin said...

ishk, bestnye pg zoo! nak bawak jglah my daughter pg sana!

ieda said...

bukan mainn layie .. tutup idung ye .. gi zoo memang lahh hehheh
akak dulu gi .. x pueh ati .. binatang x banyak .. semua tido .. menci .. indah khabar dari rupe !!
huhuhuh

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

kELAKO LA TISYA NI SAMPAI TUTUP HIDUNG LAGIK TU...KALO KAT TEMPAT BADAK TU MEMANG BUSYUK KAN....o...kalo tempat menan tak tutup hidung ek....so sweet tisya ni...pssst...cantik baju tisya tu...mana beli...ala2 english stail la..

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

amy, contest tu for sure tisya leh join punyer...sebab contest pasal birthday party....kan baru2 ni tisya ada celebrate birthday Tisya kan...nanti join k...

Delimasari said...

tisya tomei, tutup idung tp lawat smpai habis yerkkk....

eRiNsZ said...

huhuhui very the queen lady dak kecik cumill niehhh

Nana said...

hahahah lawak la tisya ni
klw damia kompom mcm tisya juga ttp idong kwl g zoo
tp masa kita g dulu dia kecik lg xtau lg kot apa tu busuk kekekeke
sedangkan org kentut pond ia ttp idong ni kan bau taik2 binatang tu seme hehe tp lawak tgk seme gmbr2 tisya ttp idong hahaha

momguess said...

terima kasih kerana kenal kan aku ngn binatang2 ni
hahahahha

Hezesuze said...

ekekeke lawak ler busuk katenye...hehe

Mama Zharfan said...

tomey plak tgk tisya dgn aksi tutup idung hehhe
tram dh kena byr ke..dulu2 free ajer..adoyai

lily azliyana @ mama zara said...

hehehe..comel + klakar plak tgk aksi tisya masuk zoo smbil tutup idung..klu Zaram bukan kire busuk ke tk busuk..asal nmpak binatang jek dh eksited terlebey...=p

mama_umar_maryam said...

hahahaha,lawak lah tisya..klu binatang2 tu taulakan sure terase hati tau ,hahahahah

mama rifQy said...

amboi Tisya..bukan man lagioh tutup hidung! pandai..g zoo..opkoz la macam2 bau ade kan??hehhehe...tisya tisya!!itulah kanak2!!

Gieyana said...

comeyy jer Tisya..siap tutup idung lg tue!keekekeke...

anak ko mmg suka pakai gaun ker? I wish Nureen pon camni..but tiap2 kali kuar mesti nk Jeans..jeans and jeans jer!huhu

cyanamoose said...

kelakar la gelagat datin cilik pinky sorang nie. hehe. tp gmbo yg depan zoo negara sign dgn datin cilik tu paling stylo.. kalah mama tisya posing nyer. hehe

Lelord said...

ekekkee zoo negara ni ok lagi kot baunya..baru2 ni g doha zoo...ya ampunnn bau xleh tahan

SoFie NuR said...

alahai...comelnya...tutup hidung sampai camtu sekali..hihi

Iryani Noor said...

ahahaa chomelll jer.. tp mmgla, zoo negara tu bau die mak aiii, menyengat tul compare ngan zoo melaka.....

SyaNa said...

hahahaa kelakar la tisya ni
mmg mak datin btol

[-suziey-] said...

hahahahaha lawak la plak si tisya ni..ekekeke:p adeiii.. amboih datin wanabe..mcm ayu jek:p

julia said...

hehehe si tisya jalan2 kat zoo sambil tutup idung, sbr je lah...heran gamaknya dia, dah mandi pun bau busuk lagi

zura@iwan said...

hahaha...mmg budak2 suka tnya...kita dh jwb..tnya lg..adeiii....

Rinna said...

Amboi seronoknya tisya gi jalan2 ke zoo yer.. Iye laa excited tgk binatang tuh secara live lagik.. tu yg banyk sgt tanya itu ini.. :)

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

tisya geng ngan aunty ayu yer...jadi DATIN WANNABE gitu...ekekeke..

wah wah...semua nya buchuk yer...yer lah tisya jer yg wangi kan...hehe

tiefazatie said...

haha...always tutup idung nie..adeh..adek2..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...