Followers MamaTisya

Friday, November 26, 2010

pernah makan tp tk pernah beli

kiranya ni 1st time aku bli
b4 ni org lain bli aku ada pernh rs la...
tp rs skit je so tkleh nk feel2 sgt
Subway ni dkt ngan food court Pavilion
slalu tgk org Q pjg kalo time lunch...

aku ada bc rmi sgt ckp sedap
so aku nk try gk...aku kn suka mencuba

tp sebenarnya tkreti nk order
sebab kena pilih2 apa yg kita nk tu kan

utk lebih jimat, bole pilih menu yg ikut hari ni
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
step2 utk mereka yg blum pernh bli
bole refer gmbr yg sempt aku snap ni

pilih roti mn korang suka ...aku pilih honey oat
lps tu die tnye nk yg 6 inci or footlong
aku amik yg 6 inci je..footlong tu pjg sgt, kalo mkn berdua okla

lps tu bole pilih dr no 1-12
aku pilih no 2..actually tktau mn nk pilih
tp bila dgr org yg tgh Q dkt ngan aku tu
order yg no 2 ....so aku pn ikut je la
yela 1st time kn...so tk sempt belek2...hehehe

lps tu pilih topping plak
aku ltk double cheese , tomato & salad

then pilih sos plak.... aku pilih mayonis & cili sos
lps tu kalo nk tmbh air ke bole gk tp aku tk tmbh la

so ni la rupanye yg dh siap di bungkus

nmpk mcm kecik je 6 inci tp mmg kenyang giler

ni la menu aku jumaat lps time aku tkde ke mn2
rmi yg dk opis ye time lunch break jumaat
utk aku rugi kalo jumaat dk opis
sebab break panjannnnnggggggggg :-p
tp arini pn aku dk opis saje time lunch
cz geng BFF tkde sorg cuti sorg EL
lgpn aku keletihan & kepenatan



**korang yg pernh mkn kt Subway, yg mn korang prefer??
kalo yg menu jimat tu, ari apa yg best??
utk topping tu bole pilih brp byk ek??
nanti leh la aku try menu lain plak




25 comments:

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

tak pernah la amy nak gak try, cam sedap je menunya kan.
**balqis tak terpilih, tak pe rasa seronok biler kawan2 yang dikenali terpilih top 20, aqeel, sara, eisya, ayyunie, hadif, tahniah untuk semua k, harap2 ada rezeki untuk tisya sebab gambo tu tisya bergaya betul...cayok2 tisya datin wannabe

Sidratul Muntaha said...

aku jarang makan kat luar..
klu tapau pun paling kuat kepeci (ni setot sebut) dgn mekdi (ni pun setot sebut) n burgerking jer sbb org tua amik aku kat uia ni lalau sebelah jer dgn tmtp2 tu kat shell.
hmmm..
klu subway ni,aku dah makan sekali
dah tak ingat macamna pilih aritu.
tpi yg pasti,klu nak makan lagi makna puas2 takde pilih2.
mmg sedap.
aku pun makan half pun tak abis..
huuu
toping sayur dgn macam2 lagi.

Mummy Zara Sofea said...

sy subway fan!!huhu...
yyg best steak & cheese, tuna pun best, sbb 2scoop tuna die letakk..huhu..

topping tu, cam vegi tu, nksume pun boleh, sy slalu request sume, yg sauce pun sama gak...

slalu dpt promo, buy 1, free 1, sbb ade coupun

Mykhalish said...

ahahahaha... sy suka subway. sjk keja kat kota dmnsr mmg leh kt tiap minggu g. hr nih pun cam ada plan mau g. ila sula menu hr khamis & jum sbb dgg yg nmpk mengujakann... tuna..xmo.. hehehe...

atty's said...

nampak shedapnya ..kalau ada area kajang kan bagus.

Aiyu Esa said...

salam kenal..
kalo kat sini subway jer la fast food yg selalu makan...sbb HALAL...

eLYies said...

aku mmg suka beno subway..tp aku ambik roti PARMESON ..sedap giler roti jenis tu...selalu beli time rabu dan khamis..sayur2 aku ambik semua...tapi sos semua ambik kecuali mustard....dapnyaaaaa

ciK mOt ©™ said...

hai kak...
nampak cam sedap tapi tak pernah gak beli...arghhh lapoooo lapooooo

Softtouch [Hanim] said...

sy pun xreti order...thanx amy sbb letak step2nya..ari tu mkn tp asben yg order..tp sbb byk syur, sy xbape suka...

mummy_ayu said...

pernah gak makan 3, 4 kali..nie kira makanan sihat gitu..but memang kenyanga ka..btw tahniah tuk tisya..dpt masuk top 10 contest bergaya dihari raya...
and memang tak best kan kalu BFF cuti...alahai..senasib la kita..

MrS. F!zA said...

akak, pnh mkn sekali dulu..mmg sedap! tp tu dulu gi ngn org lain la..hehehehe..

ti nk ajk naman plk lah..sedap kan subway ni..mcm mknn ala mexico pon ada..hehe betoi ka ni..wakaka

Nana said...

semenye kit suka
sebab asal g sini
orang banje hahah

Mama Zharfan said...

kat msia me belum pernah try
kat sini tak halal
nampak sedap..teringin..tunggu balik msia :)

Hezesuze said...

aci tak kalo akak cakap akak tak pernah makan burger subway nie?? huhu

xtau nape ati tak tergerak nk cuba mkan huhu...tapi kalo ada org banje mau nak lelaju hahahaha

Queen said...

nik memnag dah lama berkenan nak makan subway..tapi sama lah...tak reti nak order tuh..hahaha

pasni kene gi try kat tropicana

ibuayu said...

info yang sangat berguna..ibuayu tengah bercuti kat kl teringin nak makan subway..
tapi tak tahu nak drive..tiba2 bc entri mama tisya tentang cara nak order lagilah teruja nak makan..

POSH76 said...

menu wajib tiap2 minggu hehe

h4ni3 said...

makan kat subway pun sebab encik apek itu memang pencinta western food. kalau saya sendirian berhad, memang tak jejak la ke subway tu. kihkih

Natasha Farina Arifin said...

hi kak. my name is tasha. im new here. wow! sedapkan subway sandwich nih. mcm teringin lak nak mkn. tpi alkisahnye kat putrajaya nih xder store subway huhuhuhu. ok kak nice knowing u & ur cute blog.
care to follow me? follow me at http://sharemyloves.blogspot.com/

mama rifQy said...

Tak pnh try laaaaaaaa

kakyong said...

nampak sedap.. mungkin leh try, bila ade rezeki ke KL

julia said...

dpt gak ko beli subway ni, asyik dok lalu je kalau g ke pavi tu hah...last2 beli gak heheheh....

Ummi Dania Yasmine said...

yummy ke makan kat sini?

tiefazatie said...

wah!!best gle!!lama dh xmkn...T_T..mana ada kt tganu nie..adeh

ummiKA said...

nini, kalau yang saver tu, suka hari isnin je.. untuk italian BMT... hehehehe others suka subway melt. Roti pulak feberet parmesion oregano.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...