Followers MamaTisya

Monday, November 29, 2010

kejadian HARU di WangsaWalk smlm


kejadiah yg mengharukan ptg smlm
detail spt di bwh:

tmpt: wangsawalk shopping mall
masa: 2.30pm
mangsa : aku la :-p


smlm plan nk dating tgk wyg ngan hubbyku
so kami ke wangsawalk mls nk p jauh2
tp vkend tau je la, sure penuh parking, smp org parking kt luar tepi jln
so hubby ku drop je then die pusing2 la cr parking tepi jln
sementara tgu aku bli tiket wyg
movie yg kami nk tgk tu start 4.30pm
so mmg plan nk p mkn dlu tp kt luar la bkn dlm wangsa walk tu
then lps dh bli tiket wyg,aku pn cal la hubbyku
nk tnye die kt mn tp tk sempt hubbyku jwb cal
tiba2 hp ku off....bateri kong...huhuhuhu
so aku pn p la cr public phone dlm shopping mall tu
tgk sign tkde nmpk lak... just ada sign toilet & lif
so aku p tnye kt kaunter pertanyaan mn public phone
guess what
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
"dlm ni mmg tkde PUBLIC PHONE"

itu la jwpan dr staff kt kaunter pertanyaan tu :-p
dlm ati tuhan je yg tahu
aku ingt nk pinjam je kt org yg tk dikenali
tp mcm apa plak org tu ckp
kot die ingt aku tipu ke..nk curi hp die ke
cz pernh ada kes camgini kn
so aku pn nekad kuar dr wangsawalk
so berjln la ke carrefour.....bole tahan gk la jauhnye:-p
nasibaik ujan dh stop cz b4 tu lebat
kalo tk, maunye aku basah kuyup
tgh aku jln2 menuju ke carrefour
tiba2 nmpk kete hubbyku tgh dk pusing2
lega rs so tkde la smp aku ke carrefour semata2 nk cr public phone..
jauh lg tau...hubbyku tnye, naper cal tk dpt
aku jwb bateri kong...
dh tu die tnye naper aku mcm nk nangis ??
aku jwb mn ada nangis cuma penat jln:-p


itula kejadian HARU smlm
yg peliknye 1st time aku jumpe shopping mall
tkde PUBLIC PHONE!!!!!
slalunye mesti ada
ke ada tmpt lain yg tkde public phone???

moral of story: sila charge hp anda b4 kong...tp aku tk sempt charge cz dh nk kuar:-p


**citer psl dating tgk wyg nanti aku update later ye....


25 comments:

Ieda Al-Habsyi said...

apo punya shoping kompleks la, heheheh :)

Iena said...

kalo aku confirm nangis situ dah... xder dah nk jln smp ke carefour nun... :)

fazemy said...

haha sadis! wangsa walk tu agak baru...public phone ada kat rumah flet seksyen 4. dpn wangsa walk tu skit je. dkt dari carefour yg terkebelakang. eheh. nape tak g je dkt kedai telefon gkt atas tu mintak diorg charge kan hp kejap. kes nak kuruskan badan la ni jln2 kaki. eheh

♥ BIRU ♥ PINK ♥ said...

tak patut sungguh xde public phone. mentang2 semua org pakai hp skg nih.

Tapi lagi sadis kalau sebesar2 mall tak disediakan surau...huhu

Hezesuze said...

ekekekeke....next time kene cas bateri dulu ye...

Ummi Iman said...

wahh.. penah terjadi pada diriku...
nk gelak pn ade.. ms tuh emi g toilet, so handbag sume bg kt en. hubby.. da ckp ngn dia.. tgu 1 tmpt.. tp dia syok berjln spai lupe isteri dia ni.. sO hampir stgh jam tgu tepi toilet tu..kang takut klu emi gerak lagila susah nk jmpa kan..air mata usah ckp la... mmg tgu ms nk gugur jek.. hihih..

e!ya said...

ieh b4 kluar kena ingt2..mmg cemas bila jadik gini...

ann @ hatiberbunga said...

huhu.. memang tak patut la shopping compleks tu..
mmg la zaman dah canggih.
tp takleh la espek suma org ada hp..
abis tu klau2 pelancong nk tepon pun, xleh la ye? hmm..

AyuArjuna BiGoshh said...

mmg perasan tak byk public phone kat mall cthnya kat cineleisure dah takde..dan byk lagi...terutama shopping complex baru :p

mummy_ayu said...

la..tension nye..kalu aku pun mau nak nangis gak rasa tu..alahai..

eRiNsZ said...

sila beli charger h.pon yg bleh charge dlam kereta..
rm5 jer.. walou pon bteri x braper btahan tp bleh arr guna waktu tercemas hehehee

SyaNa said...

hahaaa
kalo aku da nangis da

aku pernah tau jadi gini kuar xde hp
last2 aku xtahan nk call, aku bayar makcik sorg ni RM10 semata nk call syarul..aku sanggop janji dpt ckp aku tgh ade prob

momguess said...

huh!!1
bakar je soping mall tu

tiefazatie said...

er..biar btol xde sis..aiyak..cian sis..nasib baek jumpe en.hubby kan..

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

la sian nya amy penat tu kalo kita pun naik haru jadiknya pernah gak jadik camni tapi sib baik hubby tak pi jauh, kengkadang tak perasan hanset tak de bateri kan

Nana said...

adoila naya kes mcm gini
kita pon penah terkena tau..
call amrul nset dia battery kong
time tu kita g jalan tar
dah terpisah xtau kat mana...
pusing punya pusing jumpe juga...
adeiii mmg kena cas dlu kan b4 kuar umah tu

Queen said...

nik kalau jadi gitu pun ada iskit la nak nagis..tapi caranya tunggu je kat wayang.. =)

ibuayu said...

kesian pun ada kelakar pun ada..keh3

lily azliyana @ mama zara said...

alahaiiii..kite pon pernah jadik camni dulu..nset kong pastu carik husbnd n Zara tk jumpe..penat giler round satu floor jusco carik diorng..yg paling syahdu jumpe2 jek tros menangis..penat n bengang jugak kot..hehehehe

MamaRifqy said...

aaa laa..biase shopping mall mmmg akan ade public phone melainkan shopping mall kecik2 macam kat trg nih..mmg la xde!

ibuayahdamia said...

ayu rasa memang sekarang dah jarang jumpa public phone...kalau ader pun confirm dah rosak...huhuhu..memang haru..kalau ayu pun tak tau nak buat cam mana ni..

[-suziey-] said...

slallu jadi camtu..time btl2 memerlukan time tu ler bateri plak kong..even slalu kita ready caj siap2..tp dh nk jadi kan..dugaan:p

@e_da said...

mesti sedih sgt rasa masa tu kan...

zura@iwan said...

adeiii..mmg haru ko...gelabah pon ada kan....huhu...publis phone skrg mmg susah kan..sbb org budget kita semua pakai hp sdiri...hahaha..

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

ok habis acara marathon semua entry dah komen, kita kan peminat tegar blog ni...sedey senin kat opis tak leh nak baca citer kat blog amy, blah malam nanti kita datang komen k...stay tuned

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...